pondelok 28. februára 2011

Prvý cyklovíkend

Studnička pod Ondrej chatou
Zima čaruje
Voda v zime
Krása dreva
Po dlhej dobe konečne sľubná predpoveď na celý víkend-relatívne teplo a jasno. Na sobotu cvičný okruh cez Jankov Vršok(41,5km) a v nedeľu okružná jazda cez Zlatníky,Kulháň a Duchonku(66,9km)- dokopy necelých 110km. V sobotu som vyrazil po jedenástej, keď sa oteplilo na +5°C,zohrial sa na kopčeku ponad Hradište a z Látkoviec to začalo-5km stúpania na rázcestie a odtiaľ opatrný zjazd do Uhrovca(štrk a ľad na ceste). Potom už to bola rekreačná jazda cez Bánovce a Žabokreky domov.
Nehýbať sa!!!
Storočné duby
Bezhlavý jazdec na beznohom koňovi
Bližšie k Bohu
Duchonka
Na rázcestí
V nedeľu bolo teplejšie skôr-o desiatej.Do Zlatník-prvý oddych a občerstvenie bylinkovým čajom a sušienkami-to trvalo hodinku. Odtiaľ tri km 14%-ného stúpania a potom 2km 10%-ného klesania na rybáreň na Kulháni a po pohodlnej jazde rozbitou asfaltkou som o hodinku na Duchonke. Nádrž je poloprázdna a zamrznutá, konečne sa niečo robí s bývalým hotelom- je okolo neho kopa sutín a z budovy ostala iba "kostra". Či je to oprava či búranie, sa uvidí v lete. Na Podhradie a hrad už to nestíham a preto cez Topoľčany a Bošany idem domov. Tu som o tretej a o chvíľu sa hrejivé slnko ukrýva za mraky a teplota klesá .Prvý cyklovíkend mám za sebou a už to je aj cítiť-som celý dolámaný a cítim každý sval. Nuž, začiatky nebývajú ľahké!

1 komentár:

Daniela Augustka povedal(a)...

Dnes ráno som sa tu bola u teba pozrieť a čudovala som sa, prečo si nedal príspevok o tvojej prvej cyklistike, o ktorej som sa dočítala na facebooku. Ako vidím, už si to napravil. Ty si iný borec. Ja som urobila prvý raz 10 km - to keď som bola odviezť bicykel do servisu a potom 22 km, keď som išla zo servisu. Viac to bolo preto, že som išla domov cez Rakúsko. Už sa nám dúfam blížia teplejšie dni, kedy budeme môcť osedlať naše tátoše :-)