sobota 27. apríla 2013

Přes Machnáč a Homôlku na jeden záťah

Na dnešní den byla příznivá předpověď, na zahrádce náskok- nechal jsem se zlákat k návštěvě Trenčianských Teplic. I když to zrána nevypadalo, než jsem dorazil za Bánovce, vyjasnilo se a trošku pofukovalo. Ani jsem se nenadál a po stoupání "padám" do Teplic. Tu se moc nezdržuju a začínám mírně stoupat pod Dolní Lehotu- přes roztahanou dedinu už je potřeba "lehčích" převodů a po odbočce na turistickou žlutou přichází na řadu půlhodinka tlačení až na Homôlku. Tu se "občerstvuje parta jediných cyklistů v mém věku- přidávám se, aby pitný režim nepřišel zkrátka a během chvilky se prostor plní odstavenými koly a žíznivými cyklisty. Homôlka se jezdí z obou stran jako tréninkové stoupání(od Iľavy i Prievidze) a ve slunečné víkendy je tu dost živo.
Odpočinku bylo dost, dávám šusťačku proti prochladnutí a těším se na dlouhý "padák". Bohužel, za první zatáčkou mne skoro shodí nenadálý boční poryv větru-ten se mění na protivítr a doprovází mne až do Partizánského. Místo pohodové jízdy musím i s kopce šlapat a na rovinkách často řadit nahoru- ze dvou hodinek je 3a1/2 a domů se dostávám úplně grogy, jako po dalším krutém stoupání!
Rychle pod sprchu a hned je svět hezčí- konečně jsem dostal "zabrat" a první stovková etapa je za náma ;-)
Boží muka pod Machnáčem

Pád na dvě strany

Homôlka...a pod ní!

...anebo žádná (muzika)!

5 komentárov:

Daniela Augustka povedal(a)...

Len trénuj, trénuj, možno raz aj takúto trasu pôjdeš:
http://www.worldbiketravel.sk/projekt/

Doteraz som si myslela, že to len mňa dokáže vietor hádzať aj s bicyklom. Tu fučí skoro stále. Málo dní je takých, kedy by bolo bezvetrie.

Unknown povedal(a)...

...tak to by som sa už asi nevrátil;-)
tohto roku(začiatkom júna), ak sa nič nepo..... idem konečne pozrieť ľudkov na Balkáne (Srbsko, Macedónsko, Albánsko,Čierna Hora a Bosna)- snáď sa nič nepatričného nestane a v polovici júla budem späť), drž palec- po návrate podám hlásenie;-)...

Daniela Augustka povedal(a)...

Ty si ešte v kontakte s tou cyklistkou Evou, učiteľkou z Martina? Zoznámili sme sa ešte cez ten bývalý windows live spaces. Ona mi dnes písala, že ide tiež tento rok do Albánska. Možno sa tam niekde stretnete :-)

Unknown povedal(a)...

...ak môžeš a máš jej mailovú adresu- prosím pošli. skontaktujem sa s ňou.......

Daniela Augustka povedal(a)...

Pošlem ti to do mailu.